XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Victorian Kläder för barn


Den typ av kläder som viktorianska barn bar beroende på deras plats i samhället. Det fanns en stor klyfta mellan rika och fattiga som var omedelbart uppenbart i ett barns kläder. Rikare barn bar utarbeta kläder, ibland i lyxiga tyger som sammet. Den sjömanskostym utseende var populär för pojkar och flickor kläder trimmades med spetsar, satinrosetter och päls. Fattiga barn bar ofta hand-me-downs. Återskapa utseende med hjälp av föremål hittades i familjen garderober och skura sparsamhet butiker för ytterligare objekt.

Rika viktorianska flickor

Flickor från välbärgade hem var välvårdad och omsorgsfullt klädd. Klänningar hade halva vaden längd, fulla kjolar och höga halsar, med långa puffärmar. Tyger kom i starka färger som puce, scharlakansröd och marinblått. Krusiduller, flätor, rosetter och knappar var riklig. Skapa utseendet med hjälp av en lång, slätt klänning som bas. Knyt en lång scarf som ett skärp i midjan med en utarbetad rosett på baksidan. Lägg till en kort cape över axlarna. Flickor bar tung lugg med långt hår bundet tillbaka i sammet bågar. Accessorize med en hatt som klippas med en pilbåge och en fuskpäls muff.

Rika viktorianska Boys

Pojkar från väl-to-do familjer bar klänningar till omkring 3 år, sedan flyttade till tunikor och lösa byxor eller byxor som fästs under knäet. Sjömanskostym var mycket populära. Äldre pojkar hade långbyxor och jackor och västar i fin ull över bomullsskjortor. Kläder var anpassade och trimmas med flätor och knappar. Skapa nautiska utseende genom att samarbeta mörka, byxor knälånga och en jacka. Skär en sjöman krage från ett tygstycke - sammet var vanligt. Edge det med guld fläta och sy prydnadsguldknappar på framsidan av jackan. Avsluta med långa, mörka strumpor och skor, och lägga till en bredbrättad stråhatt.

skol~~POS=TRUNC

Skolkläder var enkel och praktisk. Pojkar bar mörka byxor och jackor eller västar över långa byxor eller byxor. Tuck långbyxor i knälång grå strumpor för att återskapa utseendet. Lägg till en platt lock. Flickor skyddade deras klänningar med vita förkläden. Gör en från två rektanglar av gamla vita lakan, lägga band band och spetsar krusiduller. En enkel "mob cap" kan göras från en cirkel av vit bomull kantad med spets och samlades med elastisk tråd.

Fattiga Victorian Barn

Dåliga viktorianska barn bar trasiga hand-me-down kläder som ofta var för stor eller för liten för dem. Ibland gick utan skor. Sök garderober av föräldrar eller äldre syskon efter lämpliga objekt. För pojkar, skär ner på benen av ett par gamla byxor att lämna en ojämn kant. Lägg en överdimensionerad päls eller väst över en vit, företrädesvis utan krage, skjorta. Avsluta med en stor näsduk knuten som en halsduk runt halsen och en platt lock. Flickor behöver en mörk klänning med en vit förkläde och en mobb lock. Kasta en virkad sjal runt axlarna för att slutföra utseende.