XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Vilka produkter är uppkallade efter grekisk mytologi?


Grekiska mytologin har påverkat den moderna kulturen i en mängd olika sätt, bland annat produktnamn. Ofta är dessa produkter är uppkallade efter de gudar, gudinnor eller hjältar eftersom dessa tecken är välbekanta delar av litteratur och deras bilder kan framkalla vissa känslor eller ideal hos konsumenterna. Guden Poseidons namn har lånats ut till företag som är byggda kring vattensport, har online merchandiser Amazon.com namn härstammar från en stam av krigare kvinnor avbildade i grekisk litteratur och grekiska ord och myter påverkat en mängd andra produkter och företag.

Nike skor

Nike var den grekiska gudinnan oftast förknippas med seger. Hon avbildas ofta ridning i en vagn och omslutande slagfält givande segrarna. Hon tillbads för styrka, snabbhet och seger. Nike skoföretag är ofta en sponsor av idrottsevenemang där styrka och snabbhet krävs. Bolagets swoosh emblem sägs representera en av Nikes vingar.

bilar

Många grekiska myterna har gett upphov till namnen på populära bilar. Buick Electra och Volkswagon Eos båda uppkallade efter grekiska mytologiska figurer. Electra var förmodligen en av de sju Plejaderna och en dotter till Atlas. Hennes son grundade staden Troja. Eos var den grekiska gudinnan i samband med gryningen och med flera vänner och används ofta omväxlande för Afrodite.

Ajax Cleaner

Den grekiska hjälten Ajax beskrevs som högre och starkare än hans följeslagare. Han sägs ha kämpat i trojanska kriget och var känd som "Ajax den store". Han skulle ha varit långsamma med att tala och har kämpat för hand den mytomspunna Helen of Troy. När hon gifte sig med en annan Ajax bidrog ett dussin fartyg för att skydda henne. Han sades också att vara en nära vän av Achilles. En rengöringsmedel blottar namnet Ajax.

Atlas och kartor

Atlas var ansvarig för att hålla upp himlen efter att dömas till uppgiften. I femton hundra en karta Maker lägga in en bild i Atlas på framsidan av en samling av kartor. Sedan dess är samlingar av olika kartor som de som finns tillgängliga idag kallas atlaser. Atlas stod vid den västra kanten av territoriet grekerna kände till så de heter vattnet bredvid honom efter honom, Atlanten.

Dator och Internet produkter

Flera datorer och Internet-produkter ges grekiska mytologiska namn. FTP-servern Cerberus tillåter användare att ladda upp stora filer dokument som ska delas antingen hela företaget eller hela världen. Ett lejon-headed honget som har svansen på en drake var känd som en Chimera och är nu en UNIX typ dator Internet webbläsare. Ett berg i Boeotia, Grekland heter Helicon och är tillägnad den mytomspunna grekiska muserna. Helicon är också namnet på ett mjukvaruföretag.