XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Vilken typ av figur är en trapets Pyramid?


En trapetsformig pyramid är en tredimensionell form med fem sidor, fem hörn och åtta kanter. Från omkretsen av formens trapets bas, fyra triangulära sidor vinkel uppåt och inåt för att konvergera i en topp ovanför basen.

trapets Base

Den tvådimensionella eller platt, form kallas en trapets betraktas som ett fyrsidigt eller fyrkant, eftersom den består av fyra sidor och fyra vinklar. Eftersom dessa sidor och vinklar bildar en sluten form, är det också anses vara en polygon. Det som definierar trapetsoiden, är dock att ett par motsatta storlekar är parallella med varandra. Dessa sidor kan mäta någon längd, och de två andra sidorna kan bilda vilken vinkel eller längd. I fallet av en likbent trapets, de två sidorna som inte är parallella spegel varandra; de är av samma längd och bildar samma storlek vinklar. Den likbent trapets kan likna en likbent triangel med dess högsta punkten avskuren av en linje som är parallell med triangelns bas.

triangulära sidor

Även basen av en trapetsformad pyramid är fyrsidig, fyra trianglar bildar sidorna av pyramiden. Dessa triangulära sidor luta inåt, med sina bästa punkter alla mötes på en enda punkt: apex, eller toppen av pyramiden.

Pyramid

Vilken typ av figur är en trapets Pyramid?


Varje pyramid är uppkallad efter formen på sin bas. Därför har en fyrkantig pyramid en kvadratisk bas, medan en trapetsformig pyramid bas är formad som en trapets. Om spetsen av pyramiden inte är inpassad mot centrum av basen, är pyramiden också vara en sned pyramid; Om spetsen gör linje med basens centrum, sedan pyramiden anses vara en rätt pyramid. Oavsett typ, är lika med en pyramid volym tredjedel av ytan av basen, gånger höjden av pyramiden.

trapetsformig pyramid

Den trapetsformiga pyramiden anses en oregelbunden pyramid, eftersom de fyra sidorna och fyra vinklar på sin bas form - en trapets - inte är lika med varandra. Den enda regelbundna fyrsidiga pyramiden är en fyrkantig pyramid. I fallet med en stympad trapetsformig pyramid, har pyramidens spets rakats bort av ett plan som är parallellt med basen. Denna förändrade form besitter sex trapetsformade sidor.