XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Vilken typ av frukt är bananer?


Bananer, inbegripet mjöl, är de mest odlade frukt gröda i världen. De växer i mer än 120 tropiska och subtropiska länder, och de äts råa, kokt, stekt, rostad och bryggt. Bananer har egenskaper både bär och pepo typer av frukt.

berry Kännetecken

Bananer är ofta klassas som bär, som hör till undergrupp av köttiga frukter under grupp av enkla frukter. Frukter av bär grupp, som omfattar vindruvor, tomater, papaya, granatäpplen, sapotes, Persimoner, guava och avokado, är helt köttiga, trots att de ibland har en tuff hud. Bär har ett frö eller många, även om bananer har ingen. Av denna anledning, bananer anses ibland baccates eller berrylike, snarare än sanna bär.

PEPO Kännetecken

Bananer anses ibland medlemmar av pepo familj av frukter, som också omfattas av underkategori av köttiga frukter under kategorin av enkla frukter. Den pepo familjen omfattar jättepumpa familjen, som omfattar vattenmeloner, gurkor, squash, cantaloupemelon och pumpor. Pepos har i allmänhet en tjock skorpa, som är ibland svårt. De flesta bananer är partenokarp, vilket innebär att deras frukter utvecklas utan pollinering eller befruktning. Bananplantor producerar dubbla rader av blommor kallas "händer", som så småningom förvandlas till ett genomsnitt på mellan fyra och nio klasar av frukt.

andra egenskaper

Mest ätliga bananer och pisanger tillhör Eumusa sektionen av släktet Musa. Bananplantor är faktiskt jätte örter, som når 30 fot i höjd, även om de flesta kommersiella sorter är mellan sex och 10 fot lång. Medan bananplantor dör efter att producera frukt, anses de perenner eftersom rotskott ersätter moderplantan. De mest odlade kommersiella sorter av bananer tillhör Cavendish grupp, och inkluderar Silk Fig, Goldfinger, Grande Naine, dvärg Cavendish och Bocadillo.

Historia av bananer

Vilda bananer växter användes i förhistorisk tid för andra ändamål än livsmedel. Bananer sannolikt sitt ursprung i Sydostasien, särskilt i Malaysia och Papua Nya Guinea, medan mjöl sannolikt sitt ursprung i Indien och Filippinerna. Bananer först kom till den nya världen i 1516, även om vissa tecken tyder på att bananer var närvarande i Amerika innan dess. Den moderna kommersiella banan handeln inleddes under andra halvan av 19-talet med grundandet av stora plantager i Centralamerika och Västindien för att leverera frukt till Nordamerika.